|
E8 GT - BiałaSucz PROJEKT |
| Autor |
Wiadomość |
jeere
Wyjadacz

Auto: E11 | E8 GT
Nr klubowy: 1246
1985 Toyota Corolla
|
Wysłany: Sro 25 Lis, 2009 22:20 E8 GT - BiałaSucz PROJEKT
|
|
|
Aloha wszystkim, topic ten ma na celu zaprezentowanie projektu jakim jest odbudowa E8 GT i aby nie śmiecić na forum, chciałbym tutaj dzielić się sukcesami i porażkami związanymi z tym projektem. Wiem, że jest dział Oldschool, ale nie chcę tam spamować, a z drugiej strony chciałbym nawiązać z zainteresowanymi tematem kontakt, wysłuchać rad, opinii, otrzymać pomoc, a wiem, że są na tym forum osoby, których wiedza jest swapmasterska lub też zaczynały swoją przygodę samochodowo sportowa właśnie od leciwej już GT. Możliwe, że bedzie to materiał dla kolejnej osoby w której ręce wpadnie podobny wóz. Podobny sposób prezentacji postępu zaprezentował sznaps na forum GT4 i nie ukrywam, że było to natchnieniem, aby na corolkowym forum mieć swoje miejsce, a garaż nie dokońca pozwala na płynność konwersacji.
Ok tyle wprowadzenia, konkrety:
O samochodzie:
1. Zakupiony via Allegro za cene Iphona
2. rok produkcji 1985 czerwiec / pierwszej rejestracji 1993 / składak
3. przebieg 155tys
4. Silnik 4age Bluetop /Bigport na mapsensorze
Wady/braki zdiagnozowane na dzień dzisiejszy, są duże, są małe, są te nie znane i pierdółki, jest ich zapewne więcej w przeciągu kilku dni zweryfikuje dokładnie zarówno stan blacharski jak i mechaniczny i uzupełnie listę:
1. brak prawej przedniej listwy na błotniku / done
2. brak prawej listwy na nadkolu / done
3. pordzewiała klapa tylnia / done
4. prawdopodobnie stłuczka parkingowa, wymienione swiatło, uszczerbiony gril, klejony zderzak / done
5. brak plastiku tylniego prawego nadkola / done + ori chlapacze
6. w bagazniku ślady wody, mokra wykładzina/done
7. kierownica obrócona o 15 stopni
8. niepokojace odgłosy, chyba pompa sprzęgła
9. samo sprzęgło także raczej do wymiany
10. brak zapalniczki / done
11. zapieczone uszczelki szyb / done
12. zapieczony zamek pasażera /done - centralny
13. nie działa gniazdo zapalniczki/ done
14. 1 lampka podświetlenia tablicy też upalona/ done
15. słaby ręczny, a właściwie jego brak/done
16. czujnik domykania klapy / done
17. kilka ognisk zapalnych rdzy przy szybach / done
18. złamany pałąk trzymający sztywnośc błotnika/ prawy przód / done
19. brak zaślepki bezpieczników / done
extrasy:
20. swap tarczy i zacisków od ae92gti/ done
21. nowa przednia szyba/ done
22. nowe nakładki nadkoli z fiberglasu/ done
23. nowe światła przednie/ done
24. nowe kierunkowskazy/ done
25. pranie całej tapicerki i podłogi/ done
26. antena w słupku + radyjo/ done
27. konserwacja całego podwozia/ done
28. nowe amortyzatory przód/ done
29. nowe amortyzatory tył/ done
30. nowe odbojniki i gniazda amortyzatorów tył/ done
31. nowe naklejki twincam16/ done
32. wymieniony mechanizm podnoszenia szyby/ done
33. nowe sprężyny -45/-45/ done
34. amlowanie zacisków na czerwono/ done
35. nowe filtry, air, fuel, oil/ done
Nie będe pisał jaki jest stage 1, stage 2 etc, generalnie namówiony przez forumowiczów, zamierzam odbudować ją taką jaka była, full oryginalna, ale z drugiej strony mam zamiar użytkować ją na torze, wiem, że jest to trochę sprzeczne, zobaczymy czy znajdę kompromis, czy któraś ze stron przeważy. Z drugiej strony ostatnio na Biłgoraju KE70 właśnie takową była.
Zdjęcia z obecnego stanu wrzuce jutro, gdyż te z aukcji są mizernej jakości.
Jest pozytywnie są już pierwsze kroki, jest prawdopodobnie grill, listwa, jutro będę wiedział czy uda się od gościa w UK odkupić nakładkę na błotnik i przedni zderzak. W sobote auto doprowadzam do blacharza, cięcie, gięcie i spawanie Następnie zabezpieczenie podwozia.
Zamówiłem w ASO świece, jadą z Belgii LOL. Na kable z ASO się nie porwałem, odstraszyła mnie cena (619pln) i tu pierwsze pytanie, jakie zamienniki, SEIWA produkuje ?
Jeszcze jedno pytanie, czy w tych modelach było podświetlenie klawiszy funkcyjnych i ogrzewania ? Nic poza licznikiem i gniazdem zapalniczki nie świeci. |
_________________ Fotografia reklamowa|ślubna|reportaż - www.moodoke.pl Szkolenie psów - www.bialypies.pl
 |
| Ostatnio zmieniony przez jeere Czw 04 Lut, 2010 12:28, w całości zmieniany 7 razy |
|
(1)
|
|
 |
bartekos
GT Racer

Auto: E11
Nr klubowy: 1262
|
Wysłany: Sro 25 Lis, 2009 22:24
|
|
|
| zacne autko, trzymam kciuki za ten projekt. |
|
|
|
 |
Sznaps

Auto: e10 ,ae82 gt-z
Nr klubowy: 758
1986 Toyota Corolla
|
Wysłany: Sro 25 Lis, 2009 22:38
|
|
|
Środkowa konsola jest normalnie podświetlona przez jedną żarówkę małą rozpraszaną przez pleksi.
Wymiana tej żarówki jak i żarówek w zegarach od razu ci mówię wymaga rozebrania połowy plastików kokpitu ale.. przyzwyczajaj się |
_________________ projekt AE82 4A-GZE - http://www.gt4.com.pl/for...pic.php?f=4&t=3
 |
|
(1)
|
|
 |
krzysiek555
Wyjadacz

Auto: brak
Nr klubowy: 1104
1999 Toyota Corolla
|
Wysłany: Sro 25 Lis, 2009 23:07
|
|
|
Jak będę w Kętach w weekend to zapytam mojego mechanikera (który robi głównie Toyoty), czy nie ma jakichś gratów do e8, Może mu tam cosik kasik na warstacie leży |
|
|
 |
jeere
Wyjadacz

1985 Toyota Corolla
|
Wysłany: Sro 25 Lis, 2009 23:15
|
|
|
Z dupereli to jeszcze cos takiego jak taka plexi o której pisał sznaps na której są symbole ogrzewania etc, mam tak samo uwalona jak na tym foto, może to taka sama przepadłość E8, jak klapka schowka w E11
Zanabyłbym jeszcze zdrowe tylne lampy, obecne mają penkniecia, szczególnie prawa. |
_________________ Fotografia reklamowa|ślubna|reportaż - www.moodoke.pl Szkolenie psów - www.bialypies.pl
 |
|
|
|
 |
Sznaps

1986 Toyota Corolla
|
Wysłany: Sro 25 Lis, 2009 23:58
|
|
|
| jeree ja jakby co szukam klamek jakbyś coś znalazł daj znaka proszę. Lampy powinny się znaleźć bez problemu. |
_________________ projekt AE82 4A-GZE - http://www.gt4.com.pl/for...pic.php?f=4&t=3
 |
|
|
|
 |
jeere
Wyjadacz

1985 Toyota Corolla
|
Wysłany: Czw 26 Lis, 2009 00:00
|
|
|
Ok kumpel zapyta, napisałem mu teraz, jest Gt do rozebrania w UK, podam cene jak kolo odpisze.
Tu masz linka, ale jak coś mogę to załatwić i przywiozę lub w 1 paczce mi wyślą jeśli oczywiście są jeszcze te części i sa w stanie dobrym.
http://cgi.ebay.co.uk/toy...=item27ad1e6935
BTW. jeśli można wiedzieć z czego swapowałeś tarcze ? Myślałem nad EBC TG, ale w E11 potrafiłem je zagotować więc mam mieszane uczucia, mimo iż od serii są od niebo lepsze.
Maski z laminatu nie chcesz sprzedać ? |
 |
|
|
|
 |
Sznaps

1986 Toyota Corolla
|
Wysłany: Czw 26 Lis, 2009 00:24
|
|
|
ebx tg nie polecam a swap hamuli jeszcze nie nastąpił i prawdę mówiąc nie jestem pewny jeszcze jaka będzie ostateczna wersja.
Jak coś będziesz wiedział daj znaka |
 |
|
|
|
 |
syndrom
Luzak

Auto: E11, J90
|
Wysłany: Czw 26 Lis, 2009 00:26
|
|
|
Bardzo zazdroszczę auta. Powodzenia w reanimacji, nie będzie strasznie trudno bo baza jest porządna |
_________________ '97 EE111 4E-FE '98 VZJ90 5VZ-FE |
|
|
|
 |
kowal997
GT RIDER

Auto: E9 GTI, E12
Nr klubowy: 1175
|
Wysłany: Czw 26 Lis, 2009 07:56
|
|
|
jeere, moze wybierz sie nia na hamownie, zeby zobaczy ile zostalo koni w silniku i ile ci sie uda zreanimowac.
Czekamy na fotki. |
_________________ Każdy ma swój portal, mam i ja
 |
|
|
|
 |
styku
swap master

Auto: Corolla e11
Pomógł: 15 razy Dołączył: 02 Lut 2004 Skąd: Nowy Sącz Piw: 91
1998 Toyota Corolla E11
|
Wysłany: Czw 26 Lis, 2009 09:39
|
|
|
Koni się nie reanimuje. Silnik można przywrócić do stanu pierwotnego. Ale warto zmierzyć przed i potem mierzyć na tej samej hamowni.
Niezły poganiacz. Miałem tą rzadką okazję, że miałem taki pojazd na jakiś czas. I nie można złego słowa powiedzieć. Poganiałem tym po drogach każdego ambitnego.
Ja bym się w ogóle nie oglądał na nikogo w takim projekcie. Zrób jak uważasz, ale pamiętaj że potęga tego auta wynika nie z ilości koni, ale z ilości kilogramów. Każdy kilogram masy mniej powoduje, że będzie to odczuwalnie szybsze. Luci miał wybebeszoną i około 140 konną e8 i jechało to na poziomie prawie TSa. W tym kraju bigport ma potencjał z moich wiadomości na 170-175 koni NA. To nie 4agze, żeby robić turbo. Masz speca od podkręcania bigportów na forum.
Tak właśnie sobię ostatnio myślałem, że może jest już to forum gotowe na poddział techniczny, lub coś o projektach. |
|
|
|
 |
kowal997
GT RIDER

|
Wysłany: Czw 26 Lis, 2009 09:47
|
|
|
| Cytat: | | Tak właśnie sobię ostatnio myślałem, że może jest już to forum gotowe na poddział techniczny, lub coś o projektach. |
Jak najbardziej jestem za wprowadzeniem nowego dzialu z projektami. Myśle ze Bułkowski z Bobem oraz Jaree mogli by przetrzeć szlaki. |
 |
|
|
|
 |
styku
swap master

1998 Toyota Corolla E11
|
Wysłany: Czw 26 Lis, 2009 09:50
|
|
|
| Jeere pomysł na e8 był przed czy na skutek Biłgoraju? |
|
|
|
 |
tomicki
Wymiatacz

Auto: E11 G6
Nr klubowy: 900
1999 Toyota Corolla E11
|
Wysłany: Czw 26 Lis, 2009 09:52
|
|
|
| kowal997 napisał/a: | | Myśle ze Bułkowski z Bobem oraz Jaree mogli by przetrzeć szlaki. |
myślę że już wielu przetarło szlaki ale nie zebrało tego w odpowiednim miejscu w całość
jestem za powstaniem odpowiedniego działu na forum dla takich rzeczy |
_________________ Corolla wymiata, lepiej niż nie jedna szmata
 |
|
|
|
 |
Bułkowski
Wymiatacz

Auto: E9 GTi & TS
Nr klubowy: 1109
2005 Toyota Corolla E12 FL TS
|
Wysłany: Czw 26 Lis, 2009 10:16
|
|
|
Jesli powstal by taki dzial to My z Bobem tez rozwijalibysmy temat naszego bandyty.
Z racji tego ze czegos takiego nie ma wstrzymalismy sie z opisywaniem naszego projektu z wieksza szczegolowoscia.
styku, wtedy Ty tez mialbys pelne pole do popisu by przedstawic nam dzieje swojej e11. |
|
 |
jeere
Wyjadacz

1985 Toyota Corolla
|
Wysłany: Czw 26 Lis, 2009 10:23
|
|
|
Styku, plan był przed Biłgorajem, ale był nieco inny,miało być AE86 lub Mr2 Mk1b lub AE92, w życiu nie myślałem o AE82, trochę sam zaskoczyłem siebie.
Do Panów sepcjalistów już się wstępnie odezwałem, ale dopiero jak ogarnę budę i zawias abym mógł się tym poruszać bez obaw, że coś odpanie, zapukam z konkretami.
Ps. strasznie ciężka jest maska, a sznapsik widzę, że laminata zrobił, zapewne tu będzie w pierwszej kolejności odlżenie.
Mały update cenowy progressu:
- świece w ASO dostępne po 16pln
- kable WN zamówione - IC Kraków Al.29 listopada (zniżka nie działała) - 98pln -SEIWA tak jak przypuszczałem
Wieczorem będe wiedział więcej, dzis akcja kanał.
pozdr@ll |
 |
| Ostatnio zmieniony przez jeere Czw 26 Lis, 2009 10:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bob Buttafruco
Rider

Auto: E9 GTi , E11 G6
Nr klubowy: 1191
2000 Toyota Corolla E11 FL

|
Wysłany: Czw 26 Lis, 2009 10:29
|
|
|
Jak najbardziej za. Na wielu forach tematycznych są takie działy w których klubowicze prezentują swoje projekty lub postęp prac. Trzeba tylko ustalić klarowne zasady korzystania z takiej możliwości.(aby nie wynikły z tego przykre sytuacje). Teraz sprawa leży w gestii GTW i wspaniałomyślności modów |
_________________ 進行中の黒いバンディット
 |
|
|
|
 |
Sznaps

1986 Toyota Corolla
|
Wysłany: Czw 26 Lis, 2009 11:13
|
|
|
Odnośnie laminatów to robiłem maskę i klapę w tym samym miejscu co Luci i o dziwo klapa nie pasuje (nie maiłem jeszcze czasu reklamować). Maska moim zdaniem jest ok i gość ma odlewy (z tym że klapa jak mówiłem mi nie pasowała a luciemu tak). Jak chcesz kontakt daj znaka na priv.
Warto się zastanowić nad porządnymi stabilizatorami do E8. |
 |
|
|
|
 |
xero
Forum Styler

Auto: Corolla E11
Nr klubowy: 977
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Sie 2006 Skąd: Białystok Piw: 101
1998 Toyota Corolla E11
|
Wysłany: Czw 26 Lis, 2009 11:29
|
|
|
taki dzial jest poprostu potrzebny.
jest troche ciekawych aut o ktorych chetnie by sie czytalo. |
_________________ SPRZATANIE GARAZU - ZERKNIJ!!!
 |
|
|
|
 |
styku
swap master

1998 Toyota Corolla E11
|
Wysłany: Czw 26 Lis, 2009 12:13
|
|
|
Powiem szczerze już GTW nad tym duma.
Bardzo dobrze by było oddzielić troszkę forum naprawcze od forum poprawczego.
Ostatnio jest to ewidentne, że to forum na tym traci, a do tego pojawiają się w tematach specjalistycznych pseudo specjaliści, psując know-how które już istnieje swoimi wypocinami.
Jeere ja bym najpierw zrobił budę, może też potrzebuje ta buda małego usztywnienia. potem coś lżej a potem konkretnie zajął się zawieszeniem.
Już z takim setupem E8 złoi duuużo samochodów na torze. Silnik to moim zdaniem na sam koniec. Chyba, że to ma być auto na ulicę Opolską spod świateł do świateł. |
|
|
|
 |
jeere
Wyjadacz

1985 Toyota Corolla
|
Wysłany: Czw 26 Lis, 2009 14:28
|
|
|
Hej, styku taki mam właśnie plan tzn. buda na początku, w sobote na blacharnie już idzie, smario z tego co mi opowiadał właśnie przez rozsypaną budę jego GT umarło.
Silnik na końcu w sensie oczywiście osiągów. Zawias chciałbym już na poly zrobić, raz a dobrze. Nie wiem jeszcze jak z amorami i sprężynami, jaka konfiguracja, muszę to przemyśleć i wysłuchać rad, może taniej i lepiej wyjdzie np gwint. Odrazu mówie, nie przeraża mnie super twardo na codzień, oby buda była usztywniona i się nie rozsypała.
Ok, mam już kilka dokładniejszych fot, wrzucam, aby poza suchym textem też coś zobrazować i zmykam za chwile na kanał, jest mały stresik
 |
 |
| Ostatnio zmieniony przez jeere Czw 26 Lis, 2009 14:50, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Sznaps

1986 Toyota Corolla
|
|
|
|
 |
styku
swap master

1998 Toyota Corolla E11
|
Wysłany: Czw 26 Lis, 2009 15:08
|
|
|
| Mogę pomóc z zawieszeniem. Nie ma wyboru. Ani nie Koni ani nie AGX. Tylko Bilstein albo gwint. I tu dochodzimy do miejsca gdzie mogę pomóc. Mam dobry dostęp do gwintów D2 K-Sport i Tein. Właśnie finalizuję sprawę montażu u mnie. Kolega ma D2 w Hondzie i jest zachwycony. Tu przemawia cena. Za parę złotych więcej niż Koni Sport jest gwint, który jest mocno aluminiowy więc lekki. |
|
|
|
 |
jeere
Wyjadacz

1985 Toyota Corolla
|
Wysłany: Czw 26 Lis, 2009 15:24
|
|
|
| styku napisał/a: | | Mogę pomóc z zawieszeniem. Nie ma wyboru. Ani nie Koni ani nie AGX. Tylko Bilstein albo gwint. I tu dochodzimy do miejsca gdzie mogę pomóc. Mam dobry dostęp do gwintów D2 K-Sport i Tein. Właśnie finalizuję sprawę montażu u mnie. Kolega ma D2 w Hondzie i jest zachwycony. Tu przemawia cena. Za parę złotych więcej niż Koni Sport jest gwint, który jest mocno aluminiowy więc lekki. |
Super, carsik to samo mi powiedział, że agxy się nie sprawdzą (początkowo właśnie myślałem o nich + eibachy (cena eibachów do e8 = 1/2 ceny do E11), ale eibachy podobno siadają więcej niż deklaracja na opakowaniu, a znalałem tylko 45/45, dużo trochę. Podrzuć proszę cenę na pw, montaż o ile analogiczny do zwykłego setupu, mam gdzie po kosztach zrobić. |
 |
|
|
|
 |
styku
swap master

1998 Toyota Corolla E11
|
Wysłany: Czw 26 Lis, 2009 17:14
|
|
|
Budujesz auto na tor. Masz inne wymagania niż reszta. Uwierz mi przechodziłem już na sobie te etapy. Carsik ma sposób na wsadzenie B6 i to jest opcja PANCERNA na zawieszenie nie regulowane w Corolli.
A co do opcji regulowanych.
AGX mnie się nie podoba w ogóle jak pracuje, a Koni daje radę jeśli chodzi o tor tylko szybko je zajeździsz na ulicy, bo nie lubią dobijania, zresztą AGX też nie lubi.
Nie powiem jak działa K-Sport w Corolli bo nie jeździłem. Ale ma dawać radę. Różnica w masie między kolumną starą a nową z przodu czyli Koni a K-Sport to 2 kg!!!
To jest Panowie poprostu miazga urwać 2 kg w takim miejscu. Na masie całego auta to będzie nawet widoczne a już sam sposób wybierania nierówności to powinno być niebo i ziemia. |
|
|
|
 |
ST
Wyjadacz

Auto: Starlet Toyota
Pomógł: 7 razy Dołączył: 08 Sty 2007 Skąd: Pruszków Piw: 23
|
Wysłany: Czw 26 Lis, 2009 17:30
|
|
|
wypasiona oldschoolowa furka deska, fotele, lewarek, kiera, reczny... cud, miod
tylko to radio wszystko psuje....
mozna liczyc na jakis filmik z |
|
|
|
 |
smario
Rider

Auto: e9&e11 G6
Nr klubowy: 166
1990 Toyota Corolla
|
Wysłany: Czw 26 Lis, 2009 17:38
|
|
|
topik o projektach by się przydał, można by uczyć się na doświadczeniu innych a i wysłuchać rad mądrzejszych jak się będą chcieli wiedzą podzielić
sam bym taki topic założył i słuchał Waszych rad
Jeere naprawde dobry zakup |
_________________ e9 GTi po swapie & e11 G6S 1.6 TTE
 |
|
|
|
 |
jeere
Wyjadacz

1985 Toyota Corolla
|
Wysłany: Czw 26 Lis, 2009 18:09
|
|
|
Ufff już po wizycie u Pana B z C , nie jest najgorzej, a wręcz jest dobrze. Pan B sam przyznał, że to patrząc na stan podwozia, silnika etc auto ma faktyczny stan licznika.
Blacha prawie idealna poza tylnymi nadkolami, tam będzie trochę rzeźby. Okazało się, że auto było konserwowane, widać że z tyłu po lewej stronie było lekko stuknięte ale tylko w 1wszej strefie, analogicznie z przodu, możliwe, że ktoś ją walnął w tył i auto automatycznie też walneło inne auto z przodu. Podłużnice proste. Trzeba jeszcze dokładnie sprawdzić pod kanapą i po ściągnięciu progów etc, ale to już zweryfikuję na blacharni.
Do wymiany:
- sprzęgło komplet
- drążek kierowniczy lewy
- osłony przegubów zewnętrznych
- wlew paliwa
- przewody paliwa powrotne
- odpowietrznie zbiornika
- przewody hamulcowe przednie i tylne
- elementy gumowe zawieszenia tylnego
- dr. stabilizatora tył
- opaska zaworu cieczy chłodzącej
- tarcze i klocki tył i przód
- kontrola zacisków
- uszczelniacz wału korbowego
- weryfikacja rozrządu (gdyz był wymieniany przy 139tys - czyli 16tys temu, ale nie wiadomo kto jak i na jakich częściach to zrobił) |
 |
| Ostatnio zmieniony przez jeere Czw 26 Lis, 2009 19:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ApAcHoS
SPAM Master

Auto: Ibiza TDI ASZ
Nr klubowy: 985
|
Wysłany: Czw 26 Lis, 2009 19:02
|
|
|
To niewiele jak na autko z tych lat-nic tylko pogratulować i dawaj cyklicznie foty z postępu prac nad autkiem no i daj koniecznie film z tym jak to jeździ |
|
|
|
 |
dodo
GT RIDER

Auto: E9 / E11 wagon
Nr klubowy: 529
Pomógł: 8 razy Dołączył: 10 Sie 2005 Skąd: WPY/Warszawa Piw: 83
1998 Toyota Corolla E11
|
Wysłany: Czw 26 Lis, 2009 19:08
|
|
|
Ja mam pytanie... BlueTop w GT ma 115km tak? Czy były inne wersje silnika z większą mocą?
Jak wygląda waga seryjnej E8GT?
Wiem że 4age w AE92 miało moc około 124-130km w najlepszym wypadku?
Jak wygląda waga seryjnej AE92? |
|
 |
kowal997
GT RIDER

|
Wysłany: Czw 26 Lis, 2009 19:10
|
|
|
jeere, troche sie wykosztujesz.
A jak u ciebie zdolnosci manualne? Bedziesz cos sam robil czy dasz specjalista? |
 |
|
|
|
 |
smario
Rider

Auto: e9&e11 G6
Nr klubowy: 166
1990 Toyota Corolla
|
Wysłany: Czw 26 Lis, 2009 19:15
|
|
|
| dodo looknij sobie w mój podpis a znajdziesz odpowiedz.... |
_________________ e9 GTi po swapie & e11 G6S 1.6 TTE
 |
|
(1)
|
|
 |
jeere
Wyjadacz

1985 Toyota Corolla
|
Wysłany: Czw 26 Lis, 2009 19:25
|
|
|
ST - radio wyleci
kowal997 - małymi krokami, spokojnie, ogarne temat, już działam we wszystkich kierunkach, a auto mam 2 dni, kupujac youngtimera musisz się z tym liczyć że nie jest to salonowe i trzeba dużo włożyć, sam jestem noga z mechaniki więc zdam się na specjalistów, ale zapewne dużo się naucze sam, jak z każdą dziedziną, w końcu zakumam to i owo
dodo - ile ma faktycznie wyjdzie na hamowni, waga bodajże 950kg
[ Dodano: Czw 26 Lis, 2009 21:19 ]
Sznaps, koleś odpowiedział chce za klamki 20funtów + przesyłka na terenie uk, są małe więc nie więcej niż 3-6 funtów, do Polski to juz ktoś przywiezie jak Ci się nie spieszy. |
 |
|
|
|
 |
Szeszkin
GT Racer
Auto: AE 86
Nr klubowy: 372
|
Wysłany: Czw 26 Lis, 2009 22:10
|
|
|
jeere, nie chcę nic mówić,ale Twój pojazd ma przeszłość"olsztyńską"i przeszedł przez moje ręce na 99 %.Chyba...
[ Dodano: Czw 26 Lis, 2009 22:13 ]
...a dlaczego na jednej z fotek są zegary z "zwyklaka" 1,3? |
|
(1)
|
|
 |
jeere
Wyjadacz

1985 Toyota Corolla
|
Wysłany: Czw 26 Lis, 2009 22:25
|
|
|
Bo to fota z allegro, poglądowa, który plastik mam też pekniety, a nie miałem wtedy własnych fot. Powiedz coś więcej szeszkin, mam się bać ? |
 |
|
|
|
 |
|
|